WAT EEN OPLEVING VAN DE DOLLAR ZOU KUNNEN BETEKENEN VOOR BITCOIN EN ALTCOINS

Beide Bitcoin en altcoins hebben een bijna perfecte omgeving voor hen om te gedijen, allemaal gebaseerd op de zwakte en de daling van de dollar. Het heeft het mogelijk gemaakt dat deze digitaal schaarse activa aanzienlijk zijn gestegen in 2020.

Maar, een zeldzaam signaal dat suggereert dat de dollar snel zal omkeren kan een einde maken aan de recente crypto bull rally. Hier is waarom.

De DOLLAR ISN’T DYING, EN A DAY OF RECKONING MAY BE COMING FOR CRYPTO

Zonder dat u handelt op een lokale regionale beurs die ontworpen is voor de inwoners van slechts één land, is de kans groot dat zowat alle beursgenoteerde activa ten opzichte van de dollar worden verhandeld. Het is hoe de wereldwijde reservevaluta zijn „almachtige“ status heeft bereikt.

14 BTC & 95.000 Free Spins voor elke speler, alleen in mBitcasino’s Exotic Crypto Paradise! Speel nu!

Omdat de dollar aan zoveel activa gebonden is, liggen bijna alle financiële markten in de balans van de greenback. Als de dollar sterk is, tuimelen de aandelen, verliezen de edele metalen hun glans en crypto-tanks.

Tijdens de Black Thursday-vlucht naar contant geld, beleggers zo koortsachtig verkopen van activa in ruil voor dollars is wat verzonden asst prijzen tuimelen die dag.

Since dan, echter, de dollar is in gestage daling, waardoor goud een nieuwe all-time high, zilver op te slaan, en aandelen om te herstellen naar nieuwe records. Bitcoin Profit brak boven de $10.000, en de rest van de crypto-markt is booming met schokkende maand-over-maand ROI.

Maar kan er een einde komen aan deze geldmakende razernij als de dollar omkeert?

HISTORIC DXY AND BITCOIN RELATIONSHIP WARNS OF POTENTIAL V-SHAPED DROP

Wegens het feit dat alle activa gebonden zijn aan de dollar, wanneer de beleggers winst maken, is het contant geld dat ze gebruiken om eventuele papieren winsten veilig te stellen. Dit soort gedrag bewijst dat cash nog steeds de onbetwiste koning is, ondanks een zeer reële uitdaging van andere valuta, zoals de Yuan, goud of Bitcoin.

Terwijl de recente daling van de dollar een teken van de veranderende tijden zou kunnen zijn, zullen deze veranderingen in de loop van de komende jaren langzaam plaatsvinden.

En voordat dat gebeurt, zal er een episch gevecht tot de finish zijn. De meest recente strijd werd gewonnen door Bitcoin, altcoins, goud en zilver, maar de dollar is klaar voor zijn wraak.

Volgens de TD Sequentiële indicator behoort de DXY Dollar Currency Index tot de meest nauwkeurige omkeerbare tools in de financiële wereld en signaleert deze een wekelijkse 9 koop setup. Na een opeenvolging van 9 opeenvolgende kaarsen die leiden tot recente dieptepunten, kan het erop wijzen dat de trend is uitgeput en dicht bij het omdraaien is.

Aangezien de trend is gedaald, betekent dit dat de DXY snel zou kunnen opduiken. De DXY toont een inverse correlatie met Bitcoin, wat betekent dat wanneer de dollar duikt, de crypto-markt stijgt.

Dit zou ook kunnen suggereren dat als de dollar terugkeert, de crypto in voor een afrekening is. Maar gezien de omstandigheden en uitdagingen waar de dollar mee te maken heeft, is een rebound rally niet gegarandeerd, ondanks wat de zeer nauwkeurige indicator kan beweren.

Als de 9-telling mislukt en er geen omkering volgt, gaat de telling door tot de reeks het getal 13 bereikt. Misschien kun je dan je geluksdollar inzetten op een omkering in de koning van het fiat.

Kijkend naar voorbeelden uit het verleden van het zeldzame TD 9 koopsignaal op wekelijkse DXY-grafieken, was het meest recente voorbeeld een 9-signaal op 18 februari 2018.

Dit was slechts een week of zo na de vroege V-vormige daling van de Bitcoin-berenmarkt. De DXY draaide zo scherp om, dat de 9 kaars als een 1 sloot, wat aangeeft dat er een nieuwe uptrend is begonnen en de telling opnieuw begint.

De rebound van die beweging bracht de Bitcoin-prijs naar ongeveer $11.750 aan de top van de lont. Bitcoin werd zojuist afgewezen uit hetzelfde gebied.

Zou dit het begin kunnen zijn van een nieuwe downtrend voor Bitcoin en een sterkere dollar voor vele weken?