Milliarder dollar förmögenhetsförvaltare Skybridge Capital Files startar Bitcoin Fund

En ansökan registrerad hos US Securities and Exchange Commission (SEC) har avslöjat att miljardförmögenhetsförvaltaren Skybridge Capital vill investera i kryptotillgångar som Bitcoin Evolution och planerar att starta en bitcoinfond.

Förmögenhetsföretaget har över 9,2 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning (AUM) och drivs av Anthony Scaramucci. Det är planerat att starta en bitcoinfond som kallas Skybridge Bitcoin Fund L.P.Fonden kommer att förvaltas för ackrediterade investerare som köper 50000 dollar eller mer i BTC, enligt arkivering.

Fonden är en poolad investerings- och hedgefond och Skybridge har inte avslöjat dess storlek. Skybridge-huvudstaden grundades redan 2005 av Scaramucci och Brett Messing, Raymond Nolte och Troy Gaveski.

Skybridge har också beviljat två av sina fonder tillstånd att „söka exponering för digitala tillgångar“ tidigare i år, även om det inte specifikt nämnde bitcoin själv.

Anthony Scaramucci har sedan dess visat intresse för bitcoin genom samtal med Michael Saylor, VD för företagsunderrättelsesföretaget MicroStrategy.

Scaramucci, en före detta kommunikationschef i Vita huset, krävde mer ”helikopterpengar” tidigare i år för att underlätta övergången i den amerikanska ekonomin till en värld efter låsning. Han applåderade Federal Reserve för att ha sänkt räntorna nära noll och lovat att köpa tillgångar „i de belopp som behövs.“