Hvad dette digitale investeringsfirma gik gli

Hvad dette digitale investeringsfirma gik glip af og kapitaliserede i 2020

Ved årets start frigav vi (Arca) vores årlige forudsigelser om digitale aktiver, der fokuserede på et par temaer, som vi troede i sidste ende ville føre til størstedelen af ​​gevinsterne til Crypto Cash investering i digitale aktiver i 2020. Vi forventede naturligvis ikke COVID-19, en 35 % spring i M1-pengemængden eller den ledsagende acceleration af et allerede igangværende skift fra en fysisk verden til en digital verden, men vores forudsigelser viste sig ikke desto mindre ret nøjagtige.

Dette indlæg er en del af CoinDesk’s 2020 Year in Review – en samling op-eds, essays og interviews om året i krypto og videre. Jeff Dorman, en CoinDesk-spaltist, er investeringschef i Arca, hvor han leder investeringsudvalget og er ansvarlig for porteføljestørrelse og risikostyring.

Når 2020 er afsluttet, er det tid til at se tilbage på, hvordan disse forudsigelser gik, og berøre et par vigtige drivkræfter for afkast i 2020, som vi ikke forudså. Skiftet til digital er først i gang, og det er derfor meget usandsynligt, at noget vil ændre sig, når verden igen åbner.

Post Mortem af 2020 forudsigelser

Tematisk investering har utvetydigt drevet afkast i 2020, og tre af de fire temaer, vi identificerede, har vist sig at være korrekte. Outlier var stakingstemaet, som ikke var en stor driver af YTD-afkast. Faktisk har de fleste af de tokens, der fungerer under „proof of stake“ -konsensus, underpræsteret markedet i år.

Årsagen til denne underpræstation kan dog i vid udstrækning tilskrives succesen med vores andre tre identificerede temaer. Væksten i decentral eller åben finansiering (DeFi) og det nyfundne fokus på strukturering af tokens med reelle værdiprogrammeringsmekanismer og afkast, primært drevet af brugerbelønninger, har gjort indsatsen for afkast noget forældet set fra et attraktivt investeringssynspunkt.

Se også: Jeff Dorman – Digitale aktiver er mere recession-bevise end du måske tror

Lad os starte med DeFi. Denne sektor af markedet har været uden tvivl den løbende leder inden for digitale aktiver, både fra et vækstperspektiv og et afkastperspektiv. Vores forudsigelse var ret enkel:

Decentraliseret finansiering er stadig lille, men den vokser hurtigt og vil sandsynligvis være en vigtig vækstmotor i 2020. Omvendt er der masser af værdi allerede tilført centraliserede finansieringsselskaber (CeFi) – Coinbase, Binance, Celsius, Deribit og BitMEX – og dette marked bliver meget mættet. Vi tror på, at DeFi vil være „vækstsektoren“ i 2020, mens CeFi vil være en „værdisektor“. Som sådan vil en blind kurv med DeFi-tokens sandsynligvis klare sig meget godt, uanset hvilke tokens du ejer, hvorimod i CeFi kun en eller to virksomheder vinder og vokser på bekostning af andre.

At grave dybere, decentrale handelsudvekslinger (DEX’er) har været en af ​​de mest imponerende undersektorer, der har rekordhøje volumener hele tiden, men vi har også set styrke og vækst komme fra kapitalstyringsprotokoller, syntetiske aktiver, udlåns- / låneplatforme og forsikring. En kurv med diversificerede DeFi-tokens på tværs af forsikring (NXM), aktivforvaltning (YFI, MLN), DEX’er (KNC, RUNE, SUSHI, UNI), udlån / låntagning (AAVE) og derivater (SNX) skabte den stærkeste delmængde af afkast på tværs enhver anden sektor af digitale aktiver.