Ethereum v / s Bitcoin – ETH-transaktioner övergår till 571 miljarder dollar transaktioner 2020

En rapport föreslår ett steg i de offentliga blockchain-betalningssystemen baserade på Ethereum och Ethereum-baserade stablecoins.

Den totala värdeavräkningen på Ethereum har sjunkit nästan 40 procent jämfört med det senaste året 2019.

Stora kryptotjur skjuter Ethereum över Bitcoin när det gäller betalningsnätet

Bitcoin, som är den mest framstående krypto, bevittnar en hård konkurrens från den näst mest gynnade kryptot, Ethereum. Enligt a rapport publicerad av Ryan Watkins, en forskare inom Messari Crypto, har de offentliga blockchain-betalningssystemen berört himlen i år med kollektiva transaktioner på 1,3 biljoner dollar.

Det faktum som fick uppmärksamheten är att de Ethereum-baserade transaktionerna har ökat massivt jämfört med Bitcoin. Tillbaka i 2019, av totalt 1 biljoner transaktioner, delade Ethereum-baserade transaktioner endast $ 279 miljarder transaktioner som har sjunkit till 571 miljarder dollar transaktioner i år.

Ryan Watkins förklarade också att de offentliga blockchain-systemen baserade på Ethereum stablecoins har ökat jämfört med betalningarna med kryptor som BTC eller ETH. Han tillägger vidare att betalningssystemet ofta jämförs med de traditionella betalningarna med ett VISA-kort eller liknande men att de snarare måste jämföras med stora betalningssystem som Fedwire eller SWIFT-överföringar etc.

Han Sa: „Det Typiska Argumentet Går: ‚Du Kan Inte Köpa En Kopp Kaffe Med Bitcoin‘ Och ‚Cryptocurrencies Är För Flyktiga För Att Tjäna Som Ett Växlingsmedium‘. Båda Lokalerna Är Inte Felaktiga, Men Slutsatsen Är. ”

Han förklarade vidare att syftet med betalningssystemen är att tillhandahålla fullständig garanti för de betalningar som avvecklas omedelbart, som inte kan återföras, avvisas eller skickas tillbaka utan mottagarens samtycke.

Crypto Bulls skjuter Ethereum över Bitcoin

Många analytiker förutspår en stor revolution på kryptoområdet. De spekulerade i att Bitcoin eventuellt skulle kunna tas över av en annan altcoin. Binance VD, CZ, i en intervju sade att människor under de kommande 10 eller 20 åren kommer människor att se upp till något nytt, mer effektivt än Bitcoin.

Han Sa: „Ingenting Varar För Evigt. De Första Sökmotorerna Är Inte De Nu, Inte Heller De Första Sociala Medieplattformarna. Och Även De Tidigare Starka Företagen Som IBM, Microsoft Är Inte Längre Stora Företag. ”

Han påpekar dock att han inte menar att säga att Bitcoin kommer att förlora sin dominans eller att fiat tar över kryptot. CZ utarbetar vidare att bitcoin redan har passerat alla testfaser och kommer att finnas i kryptoutrymmet för alltid.

Han sa vidare att Ethereum-baserade smarta kontrakt kan vara mer föredragna än bitcoin-betalningar eftersom Ethereum-baserade betalningssystem är snabba och mer pålitliga. Dessutom baserade utvecklarna av Ethereumblockchain fungerarpå effektivare Ethereum-betalningssystem. Därför skulle människor investera i nya tekniker som Ethereum.

Tidigare ville CZ ha en decentraliserade sociala medier plattformen på Ethereum i samtal med Ethereum-grundaren Vitalik Buterin.

Sammanfattningsvis visar Ethereum-baserade betalningssystem mer stabilitet med mindre volatilitet och följaktligen växer framgångsrikt över åren. Det kommande Ethereum 2.0 förväntas övervinna bristerna i det nuvarande Ethereum blockchain-betalningssystemet, vilket gör det snabbare, säkrare och pålitligare.